Drive Safe School of Motoring - Driving Instructor - Nenagh, Thurles, Roscrea

About

Hi, my name is Matt Cleary, I am an experienced and qualified driving instructor based in North Tipperary and operating mostly in Nenagh, Thurles, Roscrea and surrounding areas.

I have a very patient and professional approach to driving instruction and I can help you become a safe, responsible and efficient driver in as short a time as possible.

  • Qualified instructor R.S.A, A.D.I. approved.
  • Essential Driver Training (E.D.T.)
  • Excellent pass rate.
  • Driving lessons in Thurles and Nenagh.

20% reduction on your Insurance

All first time drivers who complete a course of 10+ lessons with Drive Safe School of Motoring automatically qualify for a 1 year introductory discount and up to 20% off their first insurance premium with First Ireland.

Bulletin Board
Post comment

Bulletin Board (geoPush)

Nakoo Network Manager

Products & services

 The following is an example of some Theory Questions and the correct answer for each.

 Q1.  What shape and colour is a warning sign?

 Ans:  Diamond shape, yellow and black

 Q2.  What is the law for drivers and front seat passengers?

 Ans:  They must wear a seatbelt

Products & services

Q3.What are the main causes of skidding?

Ans: Driving too fast for the conditions, harch breaking, improper use of gears, harsh acceleration, wet/greasy/icy surfaces, improper use if steering.

Q4. When should you not drive?

Ans: Under the influence of alcohol, drugs (prescribed or otherwise), or when tired or drowsy.

Q5.  What should always be kept clean on your vehicle?

Ans: Lights - Reflectors - Windows - Mirrors - Registration Plate.

Q6. What is the rule about passing animals on the road?

Ans: Slow down, give plenty of room, do not sound your horn or rev your engine. Have patience.

Products & services

  Q7. Can you reverse from a minor road to a major road?

  Ans:  No (You should only reverse from a major road to a minor road)

  Q8.  What shape is the sign that regulates?

  Ans:  Regulatory signs are round with red on white background with the exception of three: Stop - Yield - End of Speed Limit

  Q9.  When should you use your hazard warning lights?

  Ans:  When your car is broken down or at any hazardous situation where it would be beneficial to other road users or at the scene of an accident.

  Q10.  What should a broken white line mean to you?

  Ans:  A broken white line divides the centre of the road and should only be crossed if safe or necessary to do so.

more...